Belgiški vafliai su alumi
Reikės:
- 115 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 1/4 puodelio pieno;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 puodelių miltų;
- 0,4 l alaus.
Sviestą ištirpiname, atvėsiname, mušame kiaušinį, pilame pieną ir išmaišome.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Dalį miltų beriame į skystąją masę, išmaišome, tuomet pilame dalį alaus, vėl išmaišome, vėl dedame miltų ir taip pakaitomis supilame visą alų ir sudedame visus miltus.
Kepame belgiškų vaflių kepyklėje. Kadangi vafliai be cukraus - nesaldūs, galime valgyti su saldžia uogiene arba sirupu.
Iš nurodytų kiekių gavosi apie 12 LABAI traškių vaflių. Patys traškiausi, kiek esu kepusi. Atvėsę gal net buvo skanesni. O alus... jeigu nežinočiau, tai nepasakyčiau (pyliau balto "Paulaner").
Šaltinis: 7ravioli.com
Šaltinis: 7ravioli.com
Komentarai
Rašyti komentarą