Kiaulienos sprandinė su slyvomis ir džiovintais grybais


Reikės:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 30 g džiovintų baravykų;
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 2 v. š. sojos padažo;
  • druskos, pipirų, lauro lapų;
  • 250 ml baravykų sultinio; 
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 4 v. š. aliejaus.
  Sprandinę supjaustome maždaug 1 cm storio gabalais, pabarstome juos druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, dedame lauro lapus ir išspaustas česnako skilteles. Mėsą gerai įtriname prieskoniais ir paliekame marinuotis per naktį.
  Džiovintus grybus užmerkiame.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apkepame mėsos gabalus iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes. Tuomet į keptuvę pilame stiklinę baravykų sultinio, sudedame susmulkintus grybus ir slyvas, sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame ir troškiname, kol mėsa bus visiškai minkšta. Jeigu skystis išgaruoja, įpilame karšto vandens. Pabaigoje supilame šlakelyje vandens ištirpintą krakmolą, sojos padažą  ir maišydami pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
  Tuo metu, kai mėsa troškinasi, paruošiame ir išverdame bulvines bandutes ir tiekiame su mėsa ir padažu.
  Labai skanu, mėsa - minkšta ir sultinga, padažas puikiai derantis.

Šaltinis: neringa-blogas.com
 
 

Komentarai