Risotto su vištiena


Reikės:
  • 3 v. š. sviesto;
  • 0,5 stiklinės balto vyno;
  • 500 g vištienos filė;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • 1,5 puodelio ryžių;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • parmigiano  regianno arba tarkuoto "Džiugo".
 Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą sviesto, sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną ir ją gerai apkepiname. Vištieną iš keptuvės išimame ir atidedame. Į tą pačią keptuvę sudedame likusius du šaukštus sviesto, ištirpiname, sudedame spaudykle išspaustas česnako skilteles, suberiame ryžius ir kaitiname maišydami apie 5 minutes. Tuomet suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, dar pakaitiname maišydami keletą minučių, kol ryžiais taps skaidrūs. Pilame vyną ir maišome, kol vynas susigers į ryžius. 
  Sultinį verdame puode ir, susigėrus vynui, pilame samtį sultinio į keptuvę su ryžiais. Maišome, kol sultinys susigers. Taip kartojame, kol supilsime visą sultinį. Pabaigoje įmaišome tarkuotą sūrį, sudedame atidėtą vištieną ir nukėlę nuo viryklės palaikome keletą minučių.



 Šaltinis: SM forumas

Komentarai

Rašyti komentarą