Risotto su vištiena
Reikės:
- 3 v. š. sviesto;
- 0,5 stiklinės balto vyno;
- 500 g vištienos filė;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 svogūno;
- 1,5 puodelio ryžių;
- 1 l vištienos sultinio;
- parmigiano regianno arba tarkuoto "Džiugo".
Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą sviesto, sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną ir ją gerai apkepiname. Vištieną iš keptuvės išimame ir atidedame. Į tą pačią keptuvę sudedame likusius du šaukštus sviesto, ištirpiname, sudedame spaudykle išspaustas česnako skilteles, suberiame ryžius ir kaitiname maišydami apie 5 minutes. Tuomet suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, dar pakaitiname maišydami keletą minučių, kol ryžiais taps skaidrūs. Pilame vyną ir maišome, kol vynas susigers į ryžius.
Sultinį verdame puode ir, susigėrus vynui, pilame samtį sultinio į keptuvę su ryžiais. Maišome, kol sultinys susigers. Taip kartojame, kol supilsime visą sultinį. Pabaigoje įmaišome tarkuotą sūrį, sudedame atidėtą vištieną ir nukėlę nuo viryklės palaikome keletą minučių.
Mėgstu risotto su absoliučiai viskuo :D
AtsakytiPanaikinti