Saldainiai "Ferrero Rocher"
Reikės:
- 100 g riešutinių vaflių;
- 150 g lazdyno riešutų;
- 200 g šokoladinio kremo ("Nutella");
- 150 g juodojo šokolado;
- 1 v. š. bekvapio aliejaus (pvz., migdolų).
Riešutus paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pakepiname apie 10 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Nuvalome luobeles. Dalį riešutų (apie 30 vnt.) pasiliekame, o visus likusius smulkiai sukapojame.
Vaflius smulkiai sutriname (pvz., kad ir su šakute), suberiame į juos smulkintus riešutus ir sudedame šokoladinį kremą. Viską gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus, į vidų įspaudžiame po vieną sveiką lazdyno riešutą. Dedame valandai į šaldytuvą.
Šokoladą ištirpiname virš šilto vandens vonelės, supilame aliejų ir išmaišome iki vientisos masės. Iš šaldytuvo išimtus rutuliukus merkiame į šokoladą, išimame ant kepimo popieriaus ir leidžiame šokoladui sustingti.
Šokoladui nebeliko laiko, bet buvo labai skanu.
Šokoladui nebeliko laiko, bet buvo labai skanu.
Šaltinis: sonatinos-receptai.lt
Komentarai
Rašyti komentarą