Trinta morkų sriuba
Reikės:
- 500 g morkų;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 40 g sviesto;
- 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos miltelių;
- 750 ml sultinio;
- 125 ml grietinės;
- druskos, pipirų;
- 1 v. š. sukapotų petražolių.
Morkas ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais. Česnaką taip pat smulkiai sukapojame. Į garinimo indą beriame smulkintas daržoves, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstome paprikos milteliais, supilame sultinį ir dedame į garinę orkaitę. Gariname 15 minučių. Išėmę šiek tiek atvėsiname, sutriname blenderiu, supilame grietinę, išmaišome ir vėl gariname, dabar jau 2 minutes.
Tiekiame apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Šaltinis: knyga "Kochen und geniessen mit Miele".
Komentarai
Rašyti komentarą