Itališkas obuolių pyragas su likeriu
Reikės:
- 3 saldžių obuolių;
- 10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- 150 g sviesto;
- 150 g cukraus (ir dar 25 g apibarstymui);
- 5 g vanilės ekstrakto;
- vieno apelsino žievelės;
- 4 kiaušinių;
- 200 g miltų;
- 5 g kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 60 ml pieno;
- 20 ml apelsininio likerio "Grand Marnier";
- cinamono apibarstymui.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir kiekvieną obuolį supjaustome į 16 skiltelių. Apšlakstome jas citrinų sultimis, kad neparuduotų ir atidedame į šalį.
Elektriniu mikseriu plakame sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir apelsino žieveles iki kreminės konsistencijos. Tuomet po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir pusę šio mišinio suberiame į sviesto - kiaušinių masę. Išmaišome. Tuomet supilame pieną ir likerį, išmaišome ir beriame likusią dalį miltų. Paruoštą tešlą šaukštu sudedame į kepimo skardą.
Apibarstymui cukrų sumaišome su cinamonu.
Obuolių skilteles išdėliojame ant pyrago viršaus, jas apibarstome cukrumi su cinamonu.
Kepame apie 1 valandą, patikriname mediniu pagaliuku.
Pyragą siūloma tiekti su saldžiu desertiniu vynu ir maskarponės kremu, paruoštu iš maskarponės, labai gerai išplaktos su tuo pačiu apelsininiu "Grand Marnier" likeriu, cukrumi ir grietine. Ant viršaus galima dėti ne tik obuolių, bet ir kriaušių ar svarainių.
Aš neturėjau "Grand Marnier" likerio, todėl pyliau lietuviško slyvų likerio. Didįjį ratą išdėliojau iš obuolių, mažąjį viduje - iš kriaušių skiltelių.
"Grand Marnier" - žinomiausiu ir prestižiškiausiu laikomas prancūziškas likeris, sukurtas 1880 metais Aleksandro Marier - Lapostolle. Jo gamybai naudojamas ne tik aukštos kokybės konjakas, bet ir specialios "Citrus Bigaradia" rūšies kartieji apelsinai, kurie pasižymi tuo, jog sudžiovinus jų žievelę, kvapas išlieka labai stiprus ir aromatingas, duodantis unikalų charakterį šiam likeriui.
"Grand Marnier" - žinomiausiu ir prestižiškiausiu laikomas prancūziškas likeris, sukurtas 1880 metais Aleksandro Marier - Lapostolle. Jo gamybai naudojamas ne tik aukštos kokybės konjakas, bet ir specialios "Citrus Bigaradia" rūšies kartieji apelsinai, kurie pasižymi tuo, jog sudžiovinus jų žievelę, kvapas išlieka labai stiprus ir aromatingas, duodantis unikalų charakterį šiam likeriui.
Šaltinis: goodfood.com; straipsniai.lt
Komentarai
Rašyti komentarą