Menkės drebučiai
Reikės:
- 1 kg šviežių menkių filė su oda;
- 1,5 l žuvies sultinio;
- 45 g želatinos;
- 1 morkos;
- 1 citrinos;
- 1 žaliosios citrinos;
- 5 putpelių kiaušinių;
- 2 petražolių šakelių;
- druskos, pipirų.
Menkių filė supjaustome gabaliukais, sudedame į negilų kepimo indą, šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pastovėti apie 10 minučių. Tuomet kepimo indą uždengiame folija ir dedame į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 - 40 minučių. Iškepusią žuvį visiškai atvėsiname.
Kol žuvis kepa, želatiną užpilame 1 stikline šalto sultinio ir brinkiname 20 minučių. Likusį sultinį užverdame ir, sudėję išbrinkintą želatiną, išmaišome. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Į indą, kuriame ruošime patiekalą, pilame 1 cm atvėsintos želatinos ir dedame į šaldytuvą.
Papuošimui skirtus kiaušinius ir morką išverdame. Išvirtą morką nulupame ir šonuose išilgai įpjauname 5 -6 griovelius ir supjaustome plonais griežinėliais. Kiaušinius nulupame ir perpjauname per pusę. Žaliąją citriną nuplikome verdančiu vandeniu, žievelėje įpjauname griovelius kaip ir morkoje, ir supjaustome plonais pusrutuliais.
Į indą su sustingusiu 1 cm sultinio dedame žuvų gabalėlius ir atsargiai užpilame trimis samčiais sultinio. Pastatome 10 minučių į šaldytuvą. Tuomet išdėliojame papuošimus, lengvai įspaudžiame juos į želę ir užpilame likusį sultinį. Dedame į šaldytuvą ir laikome apie 3 valandas, kol drebučiai visiškai sustings.
Šaltinis: Žurnalas "Darbštuolė" 2012/12.
Komentarai
Rašyti komentarą