Varškės tinginys su džiovintais vaisiais
Reikia:
- 400 g sausainių;
- 400 g varškės;
- 200 g sviesto;
- džiovintų abrikosų, razinų ir kt.;
- 150 g cukraus;
- vanilinio cukraus.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Varškę, jeigu reikia, sutriname su blenderiu ir įmaišome į sviestą.
Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5 minutes, vandenį nupilame, o vaisius, kuriuos reikia, supjaustome gabaliukais.
Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais ir sumaišome su vaisiais ir varškės mase. Palaikome kambario temperatūroje apie 1 valandą - kol sausainiai suminkštės. Tuomet dedame į formą, išklotą plėvele, arba sukrečiame ant plėvelės ir formuojame vyniotinį. Palaikome šaldytuve kol sustings.
Dėjau džiovintų vaisių mišinį - abrikosų, slyvų, kelis gabaliukus kriaušių ir obuolių, persikų, razinų ir spanguolių.
Šaltinis: SM forumas
Komentarai
Rašyti komentarą