Šiupininė sriuba
Reikės:
- 1 svogūno;
- 50 g sviesto;
- 4 nedidelių raugintų agurkų;
- 2 bulvių;
- 1 morkos;
- 200 g pieniškų dešrelių;
- 200 g medžiotojų dešrelių;
- 3 - 4 v. š. pomidorų padažo;
- 1 l sultinio;
- citrinos;
- žaliųjų alyvuogių, grietinės, druskos, pipirų.
Puode užkaičiame sultinį ir suberiame į jį nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame svieste. Po kelių minučių sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą morką ir taip pat supjaustytus agurkus. Pakepame 5 minutes, dedame pomidorų padažą, dar pakaitiname 2 - 3 minutes ir viską suverčiame į puodą su verdančiu sultiniu ir bulvėm.
Dešreles supjaustome ritinukais, sudedame į puodą, įberiame pipirų, jei reikia - druskos, ir uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 15 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įberiame kelias žaliąsias alyvuoges.
Valgome su grietine ir skiltele citrinos.
Komentarai
Rašyti komentarą