Apelsinų sultyse troškinti vištienos kumpeliai
Reikės:
- 800 g vištienos kumpelių mėsos be odos ir kaulų;
- 2 apelsinų;
- juodųjų alyvuogių;
- druskos, pipirų;
- 100 ml vištienos sultinio;
- 2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūno;
- 1 lauro lapelio;
- čili pipiro;
- rozmarino šakelės.
Storadugniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepiname vištieną. Išimame ir į tą patį puodą suberiame smulkintą svogūną. Jį šiek tiek apkepiname, supilame sultinį, iš apelsinų išspaustas sultis, įberiame čili pipiro, druskos, pipirų, įdedame lauro lapą, rozmariną, suberiame alyvuoges ir sudedame atgal į puodą apkeptą vištieną. Puodą uždengiame, kaitrą primažiname ir troškiname apie 45 minutes.
Kiekvieną vištienos kumpelį supjausčiau į tris dalis, šviežio rozmarino neturėjau, todėl įbėriau džiovinto. Alyvuogių taip pat nepagailėjau - sudėjau visą nedidelę skardinę. Buvo tikrai skanu.
Šaltinis: aguonele.blogspot.com
Skanu.. Sau as alyvuogiu tik nedeciau :D
AtsakytiPanaikintiNa, kadangi aš su jomis nesipykstu, tai visai nieko buvo :)
Panaikinti