Baltųjų ir raudonųjų serbentų uogienė su persikais




Reikės:

  • 400 g baltųjų serbentų;
  • 200 g raudonųjų serbentų;
  • 250 g persikų;
  • 400 g cukraus;
  • 1 citrinos.



  Persikus užpilame verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikome, nupilame vandenį. Nulupame odelę, išimame kauliukus ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  Serbentus perrenkame, nuskabome, nuplauname, nusausiname.
  Į puodą, kuriame virsime, supilame supjaustytus persikus, serbentus ir užpilame cukrumi. Nutarkuojame citrinos geltoną žievelės dalį, suberiame į puodą; išspaudžiame sultis ir taip pat supilame. Paliekame, kad pastovėtų bent kelias valandas arba pernakt. Tuomet puodą kaičiame ant vidutinės kaitros, užverdame, sumažiname kaitrą iki minimalios, kad vos virtų ir kartais pamaišydami verdame 15 - 20 minučių.
  Karštą uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainiukus, užsukame steriliais dangteliais, pastatome dangteliais į apačią ir, uždengę rankšluostuku, paliekame, kad atvėstų.

Komentarai