Jautienos kulninė, troškinta raudoname vyne


Reikės:

  • 800 g jautienos kulninės;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 2 morkų;
  • 3 salierų lapkočių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • kelių rozmarino šakelių;
  • 1 lauro lapo;
  • kelių džiovintų baravykų;
  •  žiupsnelio cinamono;
  • druskos pipirų;
  • 1 v. š. miltų;
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 250 ml raudono sauso vyno.
   Orkaitę įkaitiname iki 180℃.
  Storadugniame puode, kurį dėsime į orkaitę, įkaitiname aliejų ir sudedame stambiai supjaustytą svogūną, morkas, salierus, įmetame esnako skilteles, roamzariną, baravykus, įberiame cinamono. Pakepame daržoves apie 5 minutes.
  Jautieną supjaustome maždaug 5 cm dydžio gabalėliais, apvoliojame miltuose ir sudedame į puodą. Išmaišome.
  Supilame pomidorus, vyną, įberiame druskos ir pipirų. Išmaišome, užverdame, tuomet puodą uždengiame dviguba folija ir dangčiu ir dedame į orkaitę. Kepame apie 3 valandas. Tiekdami išimame rozmariną, lauro lapą, paragaujame, ar nereikia druskos.

Šaltinis: čia.

Komentarai

Rašyti komentarą