Milchreis arba ryžių pudingas su braškėmis



Reikės:
  • 1 (200 g) stiklinės apvaliagrūdžių ryžių;
  • 7 stiklinių (1,75 l) pieno;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • vanilės;
  • druskos;
  • braškių.
  
  Pieną užverdame su vanile, sudedame ryžius, nukeliame nuo viryklės, uždengiame ir paliekame, kad pastovėtų (per naktį, iki vakaro ar pan.) Tuomet užkaičiame puodą ant nedidelės kaitros ir verdame nuolat vis maišydami. Tikslas - kad ryžiai beveik ištirptų, pasileistų, sugertų visą pieną (užtruks apie 30 - 40 minučių). Pabaigoje įdedame cukraus.
  Dalį braškių sutriname, jeigu norime ir/ar reikia - įdedame šiek tiek cukraus. Tiekiame šiltą su trintų braškių padažu ir braškių gabaliukais.

Pridėti antraštę
Šaltinis: čia.

Komentarai