Antis su kmynais ir obuoliais
Reikės:
- 1 anties;
- 4 "Granny smith" obuolių;
- 100 g kmynų;
- 50 g tarkuotų česnakų;
- 30 g druskos;
- 30 g cukraus;
- 700 ml - 1 l obuolių sulčių.
Česnakus sumaišome su druska, cukrumi ir kmynais ir gauta mase padengiame antį. Palaikom apie 2 val. oda žemyn. Dedame į kepimo skardą, užpilame sultimis, uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200℃. Kepame 20 - 30 minučių, tada atidengiame foliją ir kepame toliau dar 20 minučių. Tuomet antį apverčiame oda į viršų, patepam riebalais, pabarstom stambia druska, sudedam nuskustus ir per pusę perpjautus obuolius be sėklalizdžių. Antį ir obuolius apdedame kmynų mase ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar 20 minučių iki 220 ℃ įkaitintoje orkaitėje, kol antis apskrus, o obuoliai susprogs.
Komentarai
Rašyti komentarą