Lašiša, kepta ant grotelių
Reikės:
- 600 g lašišos filė su oda;
- 2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio;
- 4 skiltelių česnako;
- 4 v. š. jogurto;
- 1 v. š. pomidorų pastos;
- 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
- 0,5 a. š. uoginės paprikos;
- 1 a. š. ciberžolės;
- 1,5 a. š. kumino;
- 1,5 a. š. kalendros;
- druskos.
Imbierą nulupame ir sutarkuojame. Česnako skilteles išspaudžiame spaudykle. Ant jų beriame kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, ciberžolę, druską, dedame pomidorų pastą ir jogurtą. Viską gerai išmaišome.
Lašišą supjaustome į 4 dalis - maždaug po 150 g kepsniais. Paruoštu marinato aptepame iš visų pusių ir paliekame marinuotis kelioms valandoms, pastatydami šaltai.
Kepame ant aliejumi pateptų grotelių: 8 minutes iš tos pusės, kuri su odele, ir dar 6 minutes iš kitos pusės.
Šaltinis: delfi.lt
Komentarai
Rašyti komentarą