Pyragas su maltos mėsos kukuliais ir brokoliais


Reikės:
  • 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 400 g maltos mėsos;
  • 1 brokolio;
  • 4 kiaušinių;
  • 100 g tarkuoto parmezano arba "Džiugo";
  • 250 ml grietinės;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui.
  Tešlą atšildome, išklojame ja kepimo formą ir kepame apie 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
  Tuo metu į maltą mėsą mušame kiaušinį, pasūdome, pagardiname pipirais ir rankomis formuojame nedidelius kukuliukus. Juos apkepame iš visų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  Likusius 3 kiaušinius išplakame, dedame grietinę, beriame sūrį, pipirų ir viską išmaišome.
  Ant apkepusios tešlos išdėliojame mėsos kukuliukus, brokolio žiedynus ir užpilame kiaušinių - grietinės plakiniu.
  Vėl dedame kepti ir kepame apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Komentarai