Klasikinės Madlenos


Reikės:
  •  115 g sviesto;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 250 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 150 ml pieno;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 citrinos;
  • 1 v. š. sviesto formelėms ištepti. 
  Madlenų kepimo formeles ištepame sviestu ir padedame į šaldytuvą, kad pastovėtų bent 15 minučių. Išėmus dar kartą ištepame sviestu, neužmiršdami ir formelių kraštelių, kad pakilę Madlenos nepriliptų.
  Nuo pusės citrinos nutarkuojame geltonąjį žievelės sluoksnį, iš visos citrinos išspaudžiame sultis.
  Kiaušinius plakame šluotele kartu su cukrumi, citrinos žievele ir citrinos sultimis. Plakame tik apie 30 sekundžių. Tuomet pilame 125 ml pieno ir beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  Sviestą ištirpiname ir atsargiai įmaišome į tešlą. Supilame likusį pieną.
  Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą ir laikome 20 minučių. Išimame, greitai, bet atsargiai išmaišome. Išdėliojame tešlą į formeles iki kraštelių ir kepame apie 15 - 20 minučių arba kol gražiai iškils ir pagels.



  Išėmę iš orkaitės iš karto išimame iš formelių ir atvėsiname ant grotelių.


Šaltinis: SM forumas


Komentarai