GUOBAO vištiena
Reikės:
- 300 g vištienos filė;
- 50 g kukurūzų krakmolo;
- aliejaus kepimui,
- 3 v. š. sojos padažo;
- 1 v. š. acto;
- 2 v. š. cukraus;
- gabalėlio tarkuoto imbiero.
- 3 v. š. sojos padažo;
- 4 v. š. vandens;
- 1,5 v. š. acto;
- 2 v. š. cukraus;
- gabalėlio tarkuoto imbiero.
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Marinatui skirtus produktus sumaišome, užpilame gautą mišinį ant vištienos, išmaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis 2 - 3 valandas.
Išėmę iš šaldytuvo dedame į maišelį. užpilame kukurūzų krakmolu (1 a. š. pasiliekame padažui), gerai pakratome, kad apsivoliotų visi gabalėliais, dedame juos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir apkepame, kol gražiai pagels.
Kitoje keptuvėje kaitiname padažui skirtus produktus. Užverdame, sudedame atidėtą krakmolą, dar pakaitiname maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Ant iškepusios vištienos užpilame paruoštą padažą ir valgome su ryžiais.
Šaltinis: geri-receptai.lt
Komentarai
Rašyti komentarą