Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu






Reikės:

  • 500 g raudonųjų serbentų;
  • 500 g bananų;
  • 500 g cukraus;
  • 1 citrinos;
  • 2 v. š. romo.


  Serbentus perrenkame, nuplauname, nusausiname. Bananus supjaustome nedideliais kubeliais. Nutarkuojame citrinos žievelės geltoną dalį, šiek tiek išspaudžiame sulčių, likusią dalį nulupame ir smulkiai supjaustome.
  Į puodą, kuriame virsime, sudedame uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilame cukrumi ir paliekame, kad pastovėtų kelias valandas arba per naktį.
  Tuomet užkaičiame puodą, užverdame ir, sumažinę kaitrą, pamaišydami, verdame apie 30 minučių. Pabaigoje įpilame 2 šaukštus romo, paverdame dar 5 - 10 minučių. Karštą uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainėlius, užsukame steriliais dangteliais ir apvertę paliekame, kad pastovėtų kol atvės.

Šaltinis: čia.

Komentarai