Riešutinis tortas su maskarpone ir virtu kondensuotu pienu
Reikės:
biskvitui
- 6 kiaušinių;
- 140 g miltų;
- 60 g krakmolo;
- 150 g cukraus;
- 150 g maltų graikinių riešutų,
- 2/3 puodelio vandens;
- 1/3 puodelio cukraus;
- 2 – 3 v. š. romo ar likerio,
- 500 g maskarponės;
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 250 g virto kondensuoto pieno;
- ~400 g juodųjų serbentų uogienės ar džemo,
- 200 g virto kondensuoto pieno;
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 200 g migdolų plokštelių (arba tarkuoto šokolado).
Biskvitui
atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki kol suputos.
Palaipsniui plakant suberti 75 g cukraus. Išplakti iki standumo.
Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios baltos masės. Miltus
sumaišyti su krakmolu, persijoti, sumaišyti su maltais riešutais,
suberti į trynius, dėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Tada
įmaišyti likusius baltymus. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą
24 cm skersmens torto formą.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 60 minučių. Iškepusį
biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris
dalis.
Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti romą ar likerį.
Juodųjų serbentų uogienę šiek tiek pašildyti ir pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų ir odelių. Ataušinti.
Kremui
maskarponę išmaišyti ir per kelis kartus įmaišyti virtą kondensuotą
pieną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą.
Biskvitus
sulaistyti paruoštu sirupu. Vieną biskvitą apjuosti torto formos kraštu
ir aptepti puse juodųjų serbentų uogienės. Sudėti pusę kremo ir
išlyginti. Dėti antrą biskvitą, aptepti likusia uogiene, supilti likusį
kremą. Uždėti trečią biskvitą. Tortą mažiausiai kelias valandas
pašaldyti šaldytuve.
Tortui papuošti skirtą grietinėlę išplakti
su virtu kondensuotu pienu. Aptepti tortą. Šonus papuošti paskrudintomis
migdolų riekėmis.
Naudojau spanguolių uogienę, kondensuoto pieno viriau vieną indelį (385 g).
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą