Rūkytos skumbrės, apelsinų ir lęšių mišrainė su mėtų pagardu
Reikės:
- 1 karštai rūkytos skumbrės;
- 3 apelsinų;
- 2 v. š. acto;
- 5 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 a. š. maltų kmynų;
- 400 g virtų lęšių;
- 1 raudonojo svogūno;
- 15 juodųjų alyvuogių;
- petražolių;
- 1 morkos,
- 1 obuolio;
- mėtų lapelių;
- 3 v. š. citrinų sulčių;
- 1 žaliosios paprikos;
- žiupsnelio cukraus.
Stiklinę lęšių išverdame pasūdytame vandenyje. Neperverdame, kad lęšiai išliktų birūs. Atvėsiname.
Šiek tiek skumbrės filė supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustome plonais žiedais, alyvuoges perpjauname per pusę, morką supjaustome šiaudeliais.
Apelsinus nulupame, suskirstome skiltelėmis, nulupame baltas odeles, paliekame tik geltoną dalį.
Belupant apelsinus susidariusias sultis sumaišome su actu, alyvuogių aliejumi ir maltais kmynais.
Į didesnį dubenį beriame išvirtus ir ataušusius lęšius, supjaustytus skumbrės gabalėlius, apelsinus, alyvuoges, morkas, sukapotas petražoles ir užpilame padažu. Viską šiek tiek išmaišome, o ant viršaus išdėliojame likusius skumbrės gabaliukus.
Salotoms ruošiame mėtų pagardą, kuriam obuolį nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Mėtų lapelius sukapojame, papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Viską sudedame į dubenėlį, užpilame citrinų sultimis, pabarstome cukrumi ir išmaišome.
Salotoms ruošiame mėtų pagardą, kuriam obuolį nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Mėtų lapelius sukapojame, papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Viską sudedame į dubenėlį, užpilame citrinų sultimis, pabarstome cukrumi ir išmaišome.
Šaltinis: skanus.lt
Komentarai
Rašyti komentarą