Grikių miltų blynai su moliūgu
Reikės:
- 1 -1,5 puodelio grikių miltų;
- 1 puodelio moliūgų tyrės;
- 1 puodelio pasukų;
- 2 kiaušinių;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- maltų gvazdikėlių, malto imbiero, muskato riešuto, cinamono, vanilės, druskos;
- aliejaus kepimui.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su pasukomis ir vanile.
Sausų produktų mišinį sumaišome su kiaušinių - pasukų plakiniu, supilame moliūgų tyrę. Išmaišome, kad gautųsi vientisa masė.
Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apverčiame tik tada, kai viena pusė bus jau gerai iškepusi ir visas blynas jau bus tvirtas, kadangi per anksti verčiant, jis tiesiog sutrupės, suluš...
Valgėme su slyvų uogiene.
Šaltinis: foodforhealth.net
Komentarai
Rašyti komentarą