Valdorfo salotos


Reikės:
  • 1 saldaus obuolio;
  • 100 g vynuogių (viena kekė) arba 50 g razinų;
  • 50 g salierų stiebų (1 didelis stiebas) - nebūtinai;
  • 1/2 stiklinės graikiškų riešutų, išgvildentų iš kevalų;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų;
  • 3 v.š. majonezo, nesaldinto jogurto arba alyvuogių aliejaus;
  • 6 dideli salotų lapai - nebūtinai.

   Dubenyje suplakame majonezą (arba jogurtą, arba aliejų) su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
   Obuolius išvalome nuo sėklalizdžių, supjaustome 1-2 cm kubeliais, dedame į paruoštą padažą ir išmaišome - taip apsaugosime obuolius nuo oksidavimosi.
   Salierų kotus supjaustome smulkiais pusžiedžiais. Vynuoges perpjauname pusiau, išvalome nuo sėklų.         Viską sudedame į dubenį, pridedame graikiškų riešutų, lengvai išmaišome.
   Gražesnio indo dugną išklojame salotų lapais, ant jų išdedame Valdorfo salotas. 


Šaltinis: segebute.blogspot.com 

Komentarai