Nematomų obuolių ir kriaušių pyragas
Reikės:
- 4 didelių rūgštesnių obuolių;
- 3 didelių kriaušių;
- 2 kiaušinių;
- 50 g cukraus;
- 70 g miltų;
- 20 g sviesto;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- migdolų riekelių;
- 100 ml pieno.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilame pieną. Sviestą ištirpiname. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Pabaigoje įmaišome sviestą. Tešla turėtų būti maždaug lietinių blynų tešlos tirštumo. Tuomet tešlą padalijame į dvi dalis, supildami į du nemažus dubenis.
Obuolius nuskutame, išimame sėklalizdžius ir arba supjaustome plonomis riekelėmis, arba sutarkuojame mandolina maždaug 2-3 mm pločio riekelėmis, arba supjaustome juostelėmis plataus skustuko pagalba.
Kriaušes taip pat nuskutame, išimame sėklalizdžius ir taip pat supjaustome plonomis riekelėmis.
Supjaustytus obuolius sudedame į vieną dubenį su tešla, kriaušes - į kitą. Gerai išmaišome.
Į kepimo formą (geriau būtų nuimamais kraštais), išklotą kepimo popieriumi, pilame obuolių masę, ant jų - kriaušių masę, o viršų pabarstome migdolų riekelėmis. Dedame į iki 180℃ įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą