Nematomų obuolių ir kriaušių pyragas



 Reikės:

  • 4 didelių rūgštesnių obuolių;
  • 3 didelių kriaušių;
  • 2 kiaušinių;
  • 50 g cukraus;
  • 70 g miltų;
  • 20 g sviesto;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • migdolų riekelių;
  • 100 ml pieno.

  Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilame pieną. Sviestą ištirpiname. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Pabaigoje įmaišome sviestą. Tešla turėtų būti maždaug lietinių blynų tešlos tirštumo. Tuomet tešlą padalijame į dvi dalis, supildami į du nemažus dubenis.

  Obuolius nuskutame, išimame sėklalizdžius ir arba supjaustome plonomis riekelėmis, arba sutarkuojame mandolina maždaug 2-3 mm pločio riekelėmis, arba supjaustome juostelėmis plataus skustuko pagalba.

  Kriaušes taip pat nuskutame, išimame sėklalizdžius ir taip pat supjaustome plonomis riekelėmis.

  Supjaustytus obuolius sudedame į vieną dubenį su tešla, kriaušes - į kitą. Gerai išmaišome.

  Į kepimo formą (geriau būtų nuimamais kraštais), išklotą kepimo popieriumi, pilame obuolių masę, ant jų - kriaušių masę, o viršų pabarstome migdolų riekelėmis. Dedame į iki 180℃ įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 minučių.

Komentarai