Obuolių ir kriaušių pagardas arba chutney


 Reikės:
  • 500 g obuolių;
  • 500 g kriaušių;
  • 250 g vyno acto;
  • 250 g cukraus;
  • 10 g česnako;
  • 150 g svogūnų;
  • 10 g imbiero;
  • 10 g garstyčių grūdelių;
  • 20 g druskos;
  • 4 g aitriosios paprikos.

  Obuolius ir kriaušes supjaustome nedideliais kubeliais. 

  Garstyčių grūdelius nuverdame 2-3 kartuys vis nupilant ir iš naujo užpilant vandenį, kad nuvirtume aštrumą. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.

 Į puodą pilame cukrų, actą, sudedame obuolius, kriaušes, svogūną, imbierą, česnaką,  beriame aitriosios paprikos miltelius, druską. Verdame apie 40 - 60 minučių, turi nugaruoti pakankamai skysčio.

  Išvirusiam leidžiame pastovėti šaldytuve bent 5 dienas, kad subręstų skonis.

  Valgome su kepta vištiena, kepta kiauliena.

P.S. Vietoj obuolių ir kriaušių galime naudoti cukinijas, moliūgus, persikus, abrikosus, persimonus, tik reikia atsižvelgti į tai, kad kuo minštenis vaisius, tuo trumpiau reikia virti. Galima virti iš morkų, joms reikės naudoti cukrų su pektinu. Jeigu verdame iš persimonų, virimo laikas bus 3 - 5 minutės.

Komentarai