Karpis su raugintais kopūstais
Reikės:
- karpio;
- raugintų kopūstų;
- šoninės;
- dviejų svogūnų;
- druskos, acto, sodos, pipirų.
- Karpį išvalome, pašaliname žiaunas, žvynus, galvą paliekame. Karpį pamerkiame 5 tirpalą, kurį paruošiame iš 1 l vandens, 1 šaukšto druskos, 1 šaukšto acto ir 1 šaukšto sodos (jeigu karpis ir/ar indas didesnis, ruošiame daugiau tirpalo tokiomis pačiomis dalimis).
- Šoninę supjaustome, pakepiname keptuvėje, sudedame per pusę perpjautus svogūnus ir kopūstus ir patroškiname.
- Orkaitę įkaitiname iki 180ºC laipsnių. Karpį ištriname pipirais ir prikemšame troškintais raugintais kopūstais. Likusius kopūstus sudedame į kepimo skardą, kurioje keps karpis, ant jų uždedame karpį ir kepame apie valandą.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą