Karpis su raugintais kopūstais


Reikės:


  • karpio;
  • raugintų kopūstų;
  • šoninės;
  • dviejų svogūnų;
  • druskos, acto, sodos, pipirų.

  1. Karpį išvalome, pašaliname žiaunas, žvynus, galvą paliekame. Karpį pamerkiame 5 tirpalą, kurį paruošiame iš 1 l vandens, 1 šaukšto druskos, 1 šaukšto acto ir 1 šaukšto sodos (jeigu karpis ir/ar indas didesnis, ruošiame daugiau tirpalo tokiomis pačiomis dalimis).
  2. Šoninę supjaustome, pakepiname keptuvėje, sudedame per pusę perpjautus svogūnus ir kopūstus ir patroškiname.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180ºC laipsnių. Karpį ištriname pipirais ir prikemšame troškintais raugintais kopūstais. Likusius kopūstus sudedame į kepimo skardą, kurioje keps karpis, ant jų uždedame karpį ir kepame apie valandą.


Šaltinis: čia

Komentarai