Žuvies kukuliukai su kariu ir ryžiais garinėje orkaitėje
Reikės:
- 750 g baltos žuvies filė;
- 3 kiaušinių;
- 80 g džiūvėsėlių;
- 2 a. š. kario miltelių;
- 1 a. š. druskos;
- 1/4 a. š. maltų pipirų;
- 2 kubelių daržovių sultinio;
- 250 g ilgagrūdžių ryžių,
- 100 g grietinėlės;
- 15 g miltų;
- 30 g sviesto;
- 2 žiupsnelių cukraus;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- druskos, pipirų.
Žuvį sudedame į virtuvinio kombaino indą ir sukapojame, pridedame džiūvėsėlių, kiaušinių ir prieskonių ir dar 30 sekundžių maišome kombainu. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame apvalius kukuliukus, dedame juos į garinimo indą ir gariname garinėje orkaitėje, nustatę žuvies garinimo programą 20 minučių.
Ryžius išverdame daržovių sultinyje. 300 ml sultinio pasiliekame, supilame į nedidelį puodą, pilame grietinėlę, dedame sviestą, šaltame vandenyje išmaišytus miltus, citrinos sultis ir prieskonius ir verdame ant nedidelės kaitros maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Tiekdami kukuliukus apliejame padažu.
Šaltinis: quandnadcuisine.over-blog.com
Komentarai
Rašyti komentarą