Citrininė vištiena ir ryžiai su lapiniais kopūstais
Reikės:
- 500 g vištienos;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 didelių askaloninių česnakų;
- 1 a. š. kumino;
- 1 a. š. ciberžolės arba šafrano;
- 2 a. š. nutarkuotos citrinos žievelės;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- lapinių kopūstų, supjaustytų juostelėmis (apie 4 puodelių);
- 3 puodelių vištienos sultinio;
- 1,5 puodelio basmati arba ilgagrūdžių ryžių.
Vištieną iš visų pusių apibarstome druska ir pipirais. Aliejų įkaitiname aukštoje keptuvėje arba storadugniame puode ir ant didelės kaitros apkepame vištieną. Kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės (priklausomai nuo to, kokią vištieną naudojame) ir išimame iš keptuvės.
Sumažiname kaitrą ir suberiame supjaustytos askaloninius česnakus, pakepame 30 sekundžių. Beriame kuminą, citrinos žievelę ir šafraną, kaitiname maišydami dar apie 30 sekundžių. Tuomet sudedame supjaustytus lapinius kopūstus, pilame sultinį, beriame ryžius ir išmaišome. Ant viršaus išdėliojame vištieną ir verdame uždengę ant silpnos kaitros, kol ryžiai bus išvirę - 15 - 20 minučių. Apšlakstome citrinos sultimis ir tiekiame.
Naudojau vidinę vištienos filė, todėl kepiau maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių, bėriau ciberžolės. Paprastas, greitas ir laaabai skanus patiekalas su lapiniais kopūstais !
Šaltinis: seriouseats.com; tinklarastis.fitfood.lt
Komentarai
Rašyti komentarą