Vištienos terinas su žalumynais
Reikės:
- 300 g maltos vištienos krūtinėlės;
- 300 g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
- ryšulėlio krapų;
- ryšulėlio petražolių;
- 2 v. š. džiūvėsėlių;
- 2 v. š. majonezo;
- 2 kiaušinių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
- druskos, pipirų.
Krapus, petražoles, svogūną susmulkiname, pomidorus supjaustome į 6 - 8 dalis. Dideliame dubenyje sumaišome mėsą su kapotais žalumynais, džiūvėsėliais, majonezu, supjaustytais pomidorais, kiaušiniais, druska ir pipirais.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame mėsą, kelis kartus krestelime į stalą, kad neliktų oro tarpų, uždengiame formą folija ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 minučių. Leidžiame atvėsti formoje, tuomet išverčiame - apačia formoje bus terino viršus lėkštėje.
Komentarai
Rašyti komentarą