Kaiserschmarren arba kaizerio nesąmonė su razinomis


Reikės:

  • 40 g razinų;
  • 3 v. š. romo;
  • 4 kiaušinių;
  • 250 ml pieno;
  • 130 g miltų;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 5 v. š. cukraus;
  • 4 v. š. sviesto;
  • cukraus pudros patiekimui.


  Razinas užpilame romu ir paliekame kelioms valandoms, kad pastovėtų.
  Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius sumaišome su pienu, miltais ir vaniliniu cukrumi.
  Baltymus plakame mikseriu su žiupsneliu druskos, palaipsniui sudedame 3 šaukštus cukraus ir plakame iki standžių putų. Tuomet išplaktus baltymus atsargiai įmaišome į trynių masę. Sudedame nusausintas razinas, atsargiai išmaišome.
  Didelėje keptuvėje ištirpiname du šaukštus sviesto, supilame tešlą ir kepame ant viryklės ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Mentele atsargiai šiek tiek pakeliame kraštą, apačia turėtų būti parudavusi. Tuomet keptuvę dedame į orkaitę, groteles nuleidžiame į apačią ir kepame kol viršus bus auksinės rudos spalvos.
  Išimame iš orkaitės ir su dviem šakutėm blyną suplėšome į gabaliukus. Sudedame likusius du šaukštus sviesto ir du šaukštus cukraus ir pamaišydami dar pakaitiname ant viryklės.
  Tiekiame pabarstę cukraus pudra.



  Valgėme su rūgštoka bruknių uogiene.


Šaltinis: čia.

Komentarai