Makaronai su citrina


Reikės:

  • 1 citrinos;
  • 300 g spagečių;
  • druskos;
  • 3/4 puodelio grietinėlės;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 3/4 puodelio tarkuoto parmezano;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.



  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio.
  Citriną nuplauname, nupjauname dvi plonas juosteles žievelės (ją naudosime patiekimui), likusią žievelę nutarkuojame. Išspaudžiame sultis iš pusės citrinos (reikės 2 šaukštų).
  Keptuvėje kaitiname grietinėlę su nutarkuota citrinos žievele iki užvirimo (apie 2 minutes), tuomet įmaišome sviestą ir nukeliame nuo viryklės.
  Spagečius sudedame į keptuvę su padažu, pilame apie 3/4 puodelio vandens, kuriame virė makaronai, ir kaitiname maišydami ant silpnos kaitros. Sudedame sūrį ir kaitiname maišydami toliau, kol sūris išsilydys. Jeigu atrodo, kad per tiršta, įpilame vandens, kuriame virė spagečiai. Pabaigoje įmaišome citrinų sultis, jei reikia, pasūdome, pagardiname pipirais.
   Tiekiame su plonomis juostelėmis supjaustyta citrinos žievele.


Šaltinis:čia

Komentarai