Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais ir datulėmis
Reikės:
- 8 vištienos blauzdelių;
- raudonėlio;
- trijų šaukštų raudono vyno acto;
- trijų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 100 g žalių alyvuogių be kauliukų;
- 60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių;
- 60 g datulių be kauliukų;
- kelių lauro lapų;
- 120 ml sauso balto vyno;
- 2 šaukštų granatų arba cukranendrių melasos, arba medaus;
- druskos, pipirų.
Visus nurodytus ingredientus, išskyrus vyną ir melasą, sumaišome dubenyje, sudedame vištieną, gerai įtriname, išmaišome ir paliekame marinuotis bent porą valandų, kelis kartus permaišydami.
Orkaitę įkaitiname iki 180ºC , vištienos blauzdeles su visu marinatu sudedame į kepimo skardą, vyną sumaišome su melasa ir užpilame ant viršaus. Kepame 50 min, patiekdami pabarstome šviežiais raudonėliais.
Šaltinis: čia.
Komentarai
Rašyti komentarą