Saldžiųjų bulvių ir kalakutienos kukuliukai


Reikės:
  • 500 g maltos kalakutienos;
  • vienos skiltelės česnako;
  • vieno šaukšto klevų sirupo;
  • dviejų puodelių tarkuotų saldžiųjų bulvių;
  • pjaustytų laiškinių česnakų;
  • šaukštelio prieskonių vištienai;
  • alyvuogių aliejaus.
  Dideliame dubenyje sumaišome maltą kalakutieną, susmulkintą arba išspaustą česnako skiltelę, kelvų sirupą, laiškinius česnakus, prieskonius, beriame druskos ir pipirų.
   Sudedame tarkuotas saldžiąsias bulves, gerai išmaišome.
   Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus, iš kalakutienos - saldžiųjų bulvių masės rankomis formuojame norimo dydžio kukuliukus, dedame juos į keptuvę ir kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek verdančio vandens, uždengiame ir verdame apie 5 minutes. Nuimame dangtį, paverdame dar kelias minutes, kol skystis nugaruos, tuomet išimame kukuliukus ant popierinio rankšluosčio.
  Tiekiame su mėgstamomis salotomis.

  P.S. Gaminau su malta vištienos krūtinėle, sutarkavau tris dideles saldžiąsias bulves, smulkiai - dvi mažesnes morkas, dėjau šaukštelį ekologiško vištienos sultinio ir įmušiau vieną kiaušinį.




Komentarai