Lašiša su alaus glazūra ir keptais grybais


Reikės:

  • 4 lašišos filė gabaliukų;
  • 800 g įvairių grybų;
  • 2 svogūnų;
  • čiobrelių;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • 3/4 puodelio stauto alaus;
  • 2 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių.
   Orkaitę įkaitiname iki 200°C.
  Dideliame dubenyje sumaišome šiek tiek pasmulintus grybus (naudojau shiitake, pievagrybius ir portabella grybus), svogūnus ir čiobrelius, pašlakstytus alyvuogių aliejumi, pasūdytus ir paskanintus pipirais. Šį mišinį vienu sluoksniu paskleidžiame kepimo skardoje ir kepame orkaitėje apie 45 minutes, kelis kartus pamaišydami, kol grybai bus gražiai rusvi. Išimame ir leidžiame šiek tiek pravėsti.
   Nedideliame prikaistuvyje sumaišome alų, cukrų ir garstyčias, kaitiname iki užvirimo, tuomet sumažiname kaitrą ir maišydami kaitiname apie 5-8 minutes arba kol padažas sutirštės.
   Lašišos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais, sudedame į kepimo skardą oda į apačią. 2 šaukštus glazūros užpilame ant grybų, išmaišome ir grybus išdėliojame apie žuvį. Dar du šaukštus glazūros užtepame ant žuvies gabalėlių. Dedame į orkaitę ir kepame apie 10-12 min.
  Tiekiame su grybais ir likusia glazūra.

Komentarai