Eklerai su rikotos ir saulėje džiovintų pomidorų kremu
Reikės:
eklerams:
- 300 ml vandens;
- 4 - 5 kiaušinių;
- 110 g sviesto;
- 150 g miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 a. š. cukraus;
- 250 g rikotos;
- 8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų;
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
- lazdyno riešutų;
- bazilikų;
- 1 skiltelės čenako;
- druskos, pipirų.
Vandenį užkaičiame su druska, cukrumi ir sviestu. Užverdame, tuomet pilame miltus ir maišome, sumažinę kaitrą, apie 30 sekudžių, kol tešla visiškai atšoks nuo puodo sienelių ir bus vienas didelis rutulys. Nukeliame nuo viryklės, paliekame, kad šiek tiek atvėstų. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai gerai išmaišome. Tešlos tirštumą reguliuojame kiaušiniais - jeigu jie dideli turėtų užtekti 4, jei mažesni - reikės 5.
Orkaitę įkaitiname iki 210ºC laipsnių. Šaukšteliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos padarome nedidelius pyragėlius, palikdami tarp jų nemažus tarpus. Kepame apie 15 min.
Rikotą gerai išsukame šaukštu, sudedame smulkiai supjaustytus pomidorus, tarkuotą sūrį, baziliką, išspaustą česnako skiltelę, riešutus, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome, gautu kremu įdarome atvėsusius eklerus, juos įpjaudami. Ant viršaus uždedame pusę vyšninio pomidoriuko ir susmeigiame smeigtuku.
Orkaitę įkaitiname iki 210ºC laipsnių. Šaukšteliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos padarome nedidelius pyragėlius, palikdami tarp jų nemažus tarpus. Kepame apie 15 min.
Rikotą gerai išsukame šaukštu, sudedame smulkiai supjaustytus pomidorus, tarkuotą sūrį, baziliką, išspaustą česnako skiltelę, riešutus, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome, gautu kremu įdarome atvėsusius eklerus, juos įpjaudami. Ant viršaus uždedame pusę vyšninio pomidoriuko ir susmeigiame smeigtuku.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą