Jautienos mėsainiai
Reikės:
- 8 bandelių mėsainiams;
- 800 g maltos jautienos;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- 1 v. š. smulkintų petražolių;
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
- 1 kiaušinio;
- 1 v. š. duonos džiūvėsėlių;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 v. š. sviesto,
- 8 salotų lapų;
- 8 riekelių sūrio;
- pomidoro, pjaustyto plonomis riekelėmis;
- agurko, pjaustyto plonais griežinėliais;
- svogūno, pjautyto plonais žiedais ar pusžiedžiais,
- 2 v. š. raudono vyno acto;
- 5 v. š. kečupo;
- 3 v. š. rudono cukraus;
- 1 v. š. sojos padažo;
- 1 a. š. kajeno pipirų;
- 1 v. š. garstyčių.
Ruošiame mėsos paplotėlius: į mėsą beriame prieskonines žoleles, druską, džiūvėsius, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Tuomet padalijame į 8 lygias dalis ir iš jų suformuojame maždaug delno (ar bandelės) dydžio paplotėlius, į kiekvienos vidurį įdedame po nedidelį gabalėlį sviesto. Paplotėlius valandai dedame į šaldytuvą.
Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir kaitiname maišydami kol užvirs, paverdame ant silpnos kaitros keletą minučių, kol ištirps cukrus, o masė taps vienalyte.
Paplotėlius kepame ant grotelių virš įkaitintų žarijų (maždaug po 4 - 5 minutes iš abiejų pusių). Bandeles, perpjaustas per pusę, taip pat pašildome ant žarijų.
Iš pasiruoštų produktų sluoksniuojame mėsainį, sūrį dedame ant karštos mėsos, kad apsilydytų, visa kita pagal norus.
Šaltiniai: beatosvirtuve.lt; skanusgyvenimas.com
Komentarai
Rašyti komentarą