Citrininiai levandų sausainėliai


Reikės:
  • 220 g sviesto;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 3/4 puodelio cukraus pudros;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 v. š. džiovintų levandų;
  • 1 nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1,5 puodelio ir dar 1,5 v. š. miltų;
  • 3 v. š. kukurūzų krakmolo.
  Mikseriu vidutiniu greičiu plakame kambario temperatūros sviestą, kol gausis vientisa masė, beriame cukraus pudrą, plakame toliau, kol gerai išsimaišys. Tuomet dedame kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos, citrinos žievelę ir levandas.
  Miltus sumaišome su kukurūzų krakmolu ir gautą mišinį įmaišome į sviesto masę.
  Iš gautos tešlos suformuojame rutulį, padalijame jį per pusę ir suformuojame du nestorus ritinėlius, apvyniojame juos maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų maždaug 30 minučių.
 Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
 Sustingusius tešlos ritinėlius pjaustome maždaug 0,5 cm pločio skridinėliais. Sausainėlius kepame apie 12 minučių arba kol bus gražios geltonos spalvos - aš kepiau 16 minučių.

 
  Be to iš įpratimo įdėjau ir kepimo miltelių, o levandas sumaišiau su dviem šaukštais cukraus ir sukapojau, kad gerai susimaišytų. Tuomet tokią levandinę cukraus pudrą dėjau į tešlą.



Komentarai

  1. O, kaip gardžiai skamba ir atrodo šie sausainukai, o ir nuotraukos kokios vasariškos! Kaip tik žydi mano levandos, reikės išmėginti šį receptą :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą