Virti varškėtukai
Reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 150 g miltų;
- 50 g cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Varškę ištriname su cukrumi, druska, kaiušinių. Suberiame miltus ir suminkome tešlą. Tešla bus gana lipni. Miltuotomis rankomis padalijame ją ė 4 dalis, iš kiekvienos dalies suformuojame pailgus nestorus volelius, supjaustome juos gabalėliais.
Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame varškėtukus, kai jie iškyla paverdame dar maždaug 3 - 4 minutes. Prieš tiekdami gerai nuvarviname vandenį.
Tiekiame su sviesto ir grietinės padažu, vos pabarstę cukrumi.
P.S. Miltų galima dėti ženkliai mažiau, viska priklauso nuo varškės.
Komentarai
Rašyti komentarą