Keptos bulvės su varške ir saliamiu


Reikės:
  • 4 vienodo didumo bulvių;
  • 100 g saliamio;
  • 200 g varškės;
  • 4 v. š. grietinės arba natūralaus jogurto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • ryšulėlio krapų;
  • druskos, pipirų; 
  • 50 g sviesto;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • juodųjų alyvuogių.
   Bulves švariai nuplauname, nusausiname, kiekvieną iš šono įpjauname, padarydami kryželį arba pliusą, dedame į kepimo skardą ir kepame apie 50 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio, gali reikėti ir ilgiau) orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių.
  Padažui varškę sumaišome su jogurtu arba grietine, beriame susmulkintų krapų, pipirų, druskos, išspaustą skiltelę česnako. Atpjauname kelis griežinėlius saliamio ir juos atidedame, o likusį supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į indą su varške. Padažą gerai išmaišome.
  Iškepusias bulves paspaudžiame iš viršaus, kad prasiskirtų įpjautos vietos, dedame nedidelį gabalėlį sviesto ir paruošto varškės - saliamio padažo, o ant viršaus uždedame saliamio riekeles.
  Tiekiame su mėlynojo svogūno griežinėliais ir juodosiomis alyvuogėmis.

Šaltinis: 15min.lt

Komentarai

Rašyti komentarą