Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu



Reikės:
  • 1 kg juodųjų serbentų;
  • 500 g cukraus;
  • 150 g juodojo šokolado.
   Juoduosius serbentus perrenkame, nuplauname ir nusausiname. Suberiame į puodą, užberiame cukrumi, uždengiame ir palaikome kelias valandas arba per naktį, kad išsiskirtų uogų sulčių.
  Tuomet puodą kaičiame ant nedidelės kaitros ir kaitiname iki užvirimo. Kai užvirs dar sumažiname kaitrą ir verdame 10 - 15 minučių. Sudedame pasmulkintą šokoladą, pamaišome, kad ištirptų.
  Karštą uogienę išpilstome į išplautus ir iškaitintus stiklainiukus (100℃ orkaitėje su ventiliavimo funkcija 15 minučių) ir užsukame steriliais (nuvalytais spirite sušlapintu vatos gabalėliu) dangteliais. Stiklainiukus sustatome dangteliais žemyn, užklojame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame pastovėti, kol atvės. Laikome tamsioje, vėsioje vietoje. Tinka naudoti kaip trupininių pyragų įdarą, su varške pusryčiams ir t.t.

Šaltinis: čia.

Komentarai