Juodųjų serbentų uogienė su braškėmis





Reikės:

  • 350 g juodųjų serbentų;
  • 150 g braškių;
  • 280 g cukraus;
  • 1 citrinos.


  Braškes nuplauname, didesnes perpjauname per pusę ar į keturias dalis. Serbentus perrenakme, nuskabome, nuplauname, nusausiname. Uogas suberiame į puodą, kuriame virsime, supilame citrinos sultis ir užpilame cukrumi. Paliekame, kad pastovėtų kelias valandas arba per naktį.
  Tuomet puodą užkaičiame ant vidutinės kaitros, užverdame, sumažiname kaitrą iki minimalios ir verdame 40 - 50 minučių. Karštą uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainėlius, užsukame steriliais dangteliais ir pastatome apvertę, kad pastovėtų, kol atvės.

Komentarai