"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis
Reikės:
- 1,5 puodelio miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. sodos;
- 0,5 a. š. druskos;
- 3 kambario temperatūros kiaušinių;
- 1 puodelio cukraus;
- 2 v. š. minkšto sviesto;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 2 a. š. citrinų ekstrakto;
- 1/3 puodelio citrinų sulčių;
- 1/2 puodelio aliejaus;
- 4 v. š. aguonų;
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės.
Didesniame dubenyje sumaišome kiaušinius, sviestą, cukrų, vanilės ir citrinų ekstraktus, citrinų sultis, aliejų iki vientisos masės. Tuomet įmaišome sausąjį mišinį, beriame aguonas ir citrinos žievelę. Tešlą sukrečiame į kekso kepimo formą ir kepame apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ir atvėsusį galima aplieti glazūra, paruošta kaitinant 1/4 puodelio vandens, 1/3 puodelio cukraus ir 1/4 puodelio citrinos sulčių.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą