Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže
Reikės:
- 2 v. š. sezamų aliejaus;
- 400 g vištienos krūtinėlės;
- 1 a. š. druskos;
- 4 skiltelių česnako;
- 6 v. š. juodųjų pupelių padažo;
- 1 kubelio vištienos sultinio;
- 2 žaliųjų paprikų;
- 1 didelio svogūno;
- svogūnų laiškų;
- 1,5 v. š. tamsaus sojų padažo;
- juodųjų pipirų;
- 4 a. š. kukurūzų miltų;
- 400 ml karšto vandens.
Wok keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas česnako skilteles, juodųjų pupelių padažą ir druską. Pakaitiname maišydami 30 sekundžių.
Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę. Kepame maišydami kol vištiena bus iškepusi. Karštame vandenyje ištirpiname kubelį sultinio, supilame į keptuvę, uždengiame ir verdame 6 minutes. Tuomet suberiame susmulkintą svogūną ir svogūnų laiškus, paprikas, sojų padažą ir pipirus. Verdame dar 8 minutes arba kol nugaruos didesnė dalis skysčio. Kukurūzų miltus sumaišome su keliais šaukštais vandens ir supilame į keptuvę. Kaitiname maišydami, kol padažas sutirštės, jeigu reikia dar pasūdome ir įberiame pipirų.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą