Moliūgo ir varškės apkepas


Reikės
varškės masei:
  •  370 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. manų kruopų;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • razinų, džiovintų vyšnių ar spanguolių;
 moliūgo masei:
  • 500 g moliūgo tyrės;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. manų kruopų; 
  • 3 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos.

  Varškę pertriname, kad neliktų gumulėlių, arba naudojam kreminę varškę. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, į juos sudedame varškę, suberiame razinas ar kitas uogas ir manų kruopas.
   Moliūgo masei skirtus kiaušinius taip pat išplakame su cukrumi ir druska, supilame moliūgo tyrę ir suberiame manų kruopas.
   Į kepimo formą pilame 1/3 dalį moliūgo masės, ant jos pilame 1/2 dalį varškės masės, tuomet vėl pilame 1/3 dalį moliūgo, likusią pusę varškės masės ir ant viršaus likusį trečdalį moliūgo masės. 
   Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, jeigu kepimo metu viršus pradeda ruduoti, nors apkepas dar nėra iškepęs, pridengiame apkepą folija.
   Dėjau džiovintų vyšnių, savo pavargusioj orkaitėj kepiau apie 1 val. 20 min.


Šaltinis:Širšių lizdas

Komentarai