Burgundiškai troškinta jautiena
Reikės:
- 800 g jautienos;
- 500 g morkų;
- 300 g svogūnų;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 v. š. aliejaus;
- 3 v. š. pomidorų pastos;
- 500 ml raudono vyno;
- 125 ml mėsos sultinio;
- 20 ml konjako;
- 2 lauro lapų;
- šakelės rozmarino;
- druskos, pipirų;
- 40 g sviesto;
- 2 v. š. miltų;
- kapotų petražolių.
Svogūną supjaustome griežinėliais.
Česnako skilteles perpjauname kiekvieną į keturias dalis.
Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir jame dalimis apkepiname stambiais gabaliukais supjaustytą jautieną. Tuomet į puodą su mėsa sudedame pomidorų pastą, supilame vyną, sultinį, konjaką, sudedame rozmariną, lauro lapelius, pjaustytas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Uždengiame ir troškiname 2 val. 45 min. Sviestą ištirpiname, suberiame miltus, gautą masę sudedame į puodą su mėsa, išmaišome ir patroškiname dar 10 minučių. Tiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą