Panna Cotta su braškėmis



Reikės:

 jogurto Panna Cotta:
  • 200 ml  35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 45 g cukraus;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 1 a. š. vanilės;
  • 3/4 a. š. želatinos,
 braškių putėsiams:
  • 200 g trintų braškių;
  • 20 g cukraus;
  • 1 a. š. želatinos;
  • 150 ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
braškių želei:
  • 150 g trintų braškių;
  • 30 g cukraus;
  • 1/2 a. š. želatinos.


  Ruošiame jogurto Panna Cotta: želatiną užpilame 1,5 v. š. šalto vandens ir paliekame, kad išbrinktų; grietinėlę kartu su cukrumi ir vanile užverdame nedideliame puode, tuomet nukeliame nuo viryklės ir įmaišome želatiną. Maišome, kol ji visiškai ištirps. Paliekame, kad atvėstų maždaug iki kūno temperatūros. Tuomet įmaišome jogurtą. Supilame į indelius ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  Ruošiame braškių putėsius: želatiną užpilame 2 v. š. vandens ir paliekame, kad išbrinktų. Pusę trintų braškių sumaišome su cukrumi ir kaitiname. Įmaišome išbrinkusią želatiną ir visiškai ją ištirpiname. Tuomet įmaišome likusias trintas braškes ir masę atvėsiname. Grietinėlę išplakame ir sumaišome su braškių mase. Pilame ant sustingusios jogurto Panna Cotta ir dedame į šaldytuvą.
  Ruošiame braškių želę: želatiną užpilame 1 v. š. šalto vandens ir leidžiame jai išbrinkti. Pusę trintų braškių su cukrumi kaitiname, kol cukrus ištirps, sudedame želatiną ir maišome, kol ji visiškai ištirps. Tuomet supilame likusią dalį trintų braškių, atvėsiname, pilame į indelius ant sustingusių braškių putėsių ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.



 

Komentarai