Lenkiškas kopūstų ir dešrelių troškinys


Reikės:
  • 1 kopūsto;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 4 rūkytų dešrelių;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. pomidorų pastos;
  • 2 v.š. smulkintų krapų;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 stiklinių sultinio;
  • druskos, pipirų.

 Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną.
 Morką sutarkuojame, kopūstą supjaustome juostelėmis ir viską sudedame į keptuvę su apkeptais svogūnais. Dedame lauro lapą, pomidorų pastą, užpilame sultiniu, išmaišome ir, uždengę keptuvę dangčiu, troškiname ant silpnos kaitros apie 20 minučių. Jeigu praėjus šiam laikui kopūstai dar bus traškūs, galime įpilti dar sultinio ir dar patroškinti.
  Kai daržovės jau bus minkštos, suberiame smulkintus krapus, pasūdome, pagardiname pipirais.
 čia tiekiame.

Šaltinis: čia

Komentarai