Troškinys su džiovintais grybais


Reikės:


  • 500 g kiaulienos;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 didelių morkų;
  • saujos džiovintų grybų;
  • 1,5 v. š. miltų;
  • 0,5 l sultinio;
  • 1 v. š. sviesto;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 a. š. smulkinto rozmarino;
  • druskos, pipirų.


  Džiovintus grybus pasiruošiame iš anksto (užpilame vandeniu ir paliekame, kad pastovėtų per naktį) arba užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame, kad pastovėtų 30 minučių.
  Troškintuve įkaitiname aliejų, beriame susmulkintą svogūną, pakepiname kelias minutes, tuomet sudedame supjaustytas morkas ir nedideliais gabaėliais supjaustytą mėsą. Kepame pavartydami ir pamisšydami, po kelių minučių, kai mėsa bus jau apkepusi, sudedame susmulkintą česnaką ir beriame miltų. Kepame dar 8-10 minučių ir įpilame stiklinę sultinio. Troškintuvą uždengiame ir troškiname ant silpnos kaitros kol sultinys beveik išgaruos. Po to vėl įpilame stiklinę sultinio ir šiek tiek vandens, kuriame mirkėme grybus. Troškiname toliau ant silpnos kaitros appie 1-1,5 valandos arba kol mėsa bus minkšta, o padažas tirštas.
  Likus maždaug 15 minučių iki troškinimo pabaigos sudedame susmulkintus grybus, supilame likusį vandenį nuo grybų, pasūdome, įberiame pipirų, rozmarino, šaukštą sviesto ir baigiame troškinti.
  Tiekiame su bulvių koše, grikiais, makaronais, grietine.

P.S. Gaminau su jautiena, troškinau apie 1,5 valandos, kitą kartą nedėčiau miltų visai arba dėčiau pabaigoje, kartu su grybais.

Šaltinis: čia

Komentarai

Rašyti komentarą