Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu


Reikės

tešlai:
  • 120 g 30 proc. riebumo grietinės;
  • 100 g cukraus;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • vanilinio cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • nutarkuotos citrinos žievelės;
užpilui:
  • 70 g sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 3 v. š. pieno;
  • vanilės esencijos;
 viršui:
  • 3 nektarinų;
  • saujos mėlynių;
  • migdolų plokštelių;
  • cukraus pudros.
    Orkaitę įkaitiname iki 170ºC laipsnių.
   Nedideliame puode paruošiame užpilą purago viršui: sviestą, cukrų, pieną ir vanilę kaitiname ant nedidelės kaitros, kol cukrus visiškai ištirps, masė bus vienalytė. Paliekame šiltai.
  Tešlai grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną mušame kiaušinius vis plakdami, tuomet dalimis suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą supilame į kepimo formą, ant viršaus išdėliojame skiltelėmis supjaustytus nektarinus ir užberiame mėlynių, dedame į orkaitę ir kepame 15 minučių.
   Tuomet išimame iš orkaitės, ant viršaus užpilame paruoštą vanilinį užpilą ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar 30 - 35 minutes. Iškepusį pyragą paliekame pradarytoje orkaitėje 10 - 15 minučių, tuomet apibarstome migdolais ir cukraus pudra.



P.S. Kepiau 28 cm skersmens formoje, sunaudojau 6 nektarinus, saujelę šilauogių, cukraus pudra nebarsčiau, nes ir taip pyragas pakankamai saldus.

Šaltinis: čia



Komentarai