Žuvis su čorisu ir avinžirniais


Reikės:

  • 800 g žuvies filė;
  • 150 g čoriso dešros;
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 150 ml sultinio;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 a.š. cukraus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.
   Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir trumpai apkepiname griežinėliais supjaustytą čorisą. Išimame iš keptuvės.

   Jeigu reikia, įpilame dar šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir česnaką, kepame maišydami kelias minutes. Pilame sultinį, konservuotus pomidorus, cukrų, išmaišome ir uždengę keptuvę kaitiname ant nedidelės ugnies apie dešimt minučių.
   Tuomet supilame avinžirnius, citrinos sultis ir kaitiname neuždengę apie penkias minutes. Sudedame žuvies filė (naudojau hokio filė), dešros gabalėlius, žuvį "paslepiame" po padažu, uždengiame keptuvę ir kepame dar apie dešimt minučių.
  Patiekiame apšlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstę kapotomis petražolėmis.


Receptas pagal egastronomas.lt

Komentarai